Ondernemen in je Praktijk

Monique Le Grand, aangenaam

In 2010 stond ik op een kruispunt. Mijn carrière in het bedrijfsleven bracht me geen voldoening meer terwijl spiritualiteit in mijn leven een steeds grotere plaats had ingenomen. Ik wist wat mijn weg was: voor mezelf beginnen, een praktijk starten. Maar ik zag daar ook als een berg tegenop. Ondernemen, ik vond het zo eng…

 

Schoorvoetend ging ik vanuit mijn woonkamer behandelingen geven; eerst gratis en later tegen een kleine vergoeding. Pas in 2012 gaf ik mijn healingpraktijk een naam en schreef ik me in bij de Kamer van Koophandel. Mijn baan opzeggen durfde ik nog niet en dat had alles te maken met geld. De angst dat ik mijn rekeningen niet meer zou kunnen betalen hield me gevangen. En dat hield mij en daarmee mijn praktijk klein.

Mijn missie

Eind 2015 ontmoette ik Carolien, mijn businesscoach. Stukje bij beetje leerde zij me ondernemen en daarmee zette zij de deur naar financiële vrijheid voor me open. Dat ging niet vanzelf, er was lef voor nodig. Ik moest keuzes maken en er hard voor werken. Erin geloven en erop blijven vertrouwen dat het me zou lukken. Carolien was mijn voorbeeld en ik heb veel van haar geleerd.

Inmiddels heb ik met haar hulp een heldere missie: spiritualiteit toegankelijk maken voor een groot publiek en mensen laten ervaren dat het hoort bij het dagelijks leven. Ook heb ik ontdekt dat ik het heerlijk vind mijn kennis en ervaring door te geven en dat ik hou van lesgeven. 

 

Ondernemen in je praktijk

In 2019 viel dat helemaal op zijn plek toen ik van collega’s de vraag kreeg of ze bij mij konden stage lopen. Zij wilden wat meer zelfvertrouwen ontwikkelen en hun praktijk steviger neerzetten. Vanuit hun specifieke vragen is toen Ondernemen in je Praktijk ontstaan. Naast mijn praktijk help ik nu startende praktijkhouders om een stevig fundament te bouwen voor hun bedrijf

 

Spiritueel Centrum Roosendaal

Vanuit mijn missie ben ik betrokken geweest bij meerdere initiatieven om spiritualiteit bekend te maken bij een groter publiek. Ik geef de jaarcursus “Ontdek de heks in jezelf” en ik ben mede-oprichter van PUUR ZENtrum voor BewustZIJN in Almere. Na mijn verhuizing heb ik in Roosendaal Spiritueel Centrum Roosendaal opgericht. Naast al mijn andere activiteiten heb ik hier nog steeds mijn praktijk. Want pak je mijn praktijk af, dan snijd je door mijn ziel.